Kuivtöödeldud kohv

Kuivtöödeldud kohv

Pärast seda kui marjad on nopitud ja sorteeritud, laotatakse nad päikese kätte koos välise kesta ja viljalihaga kuivama. Kuivamise periood on ligikaudu kolm nädalat, mille jooksul segatakse neid mitmeid kordi päevas, et välistada marjade riknemist. Kui niiskussisaldus on jõudnud ligikaudu 12%-ni, eemaldatakse kest ja viljaliha. Tehes seda protsessi õigesti, kuivab kohvikirsis olev looduslik suhkur oa sisse, mille tulemusena muutub kohv palju magusamaks ja täidlasemaks. Kuivtöötlus on levinud maades, kus on vähene ligipääs värskele veele, nagu näiteks Etioopia.

Kuiva protsessi kasulikkus:

Keskkonnasõbralik – Fermenteerimis protsess vett praktiliselt ei vaja. Kuna uba on kuivatatud naturaalselt, siis ta ei mõjuta keskkonda negatiivselt läbi karbondioksiidi, mida levitavad mehhaanilised kuivatid.

Kuivatatud kohvikirss – väline kest ja viljaliha eemaldatakse protsessi lõpus, seda saab kasutada (kohvi)teejoogi valmistamiseks. Jook on sarnane punasele teele, mille maitses on tunda kuivatatud puuvilju, mett, kirssi ja sidrunit. Väike kogus kofeiini jääb ning seeläbi muutub ta meeldivaks alternatiiviks inimestele, kes kohvi ei joo.

Unikaalne maitse –  Selle kolme nädala jooksul, millal kohvikirss kuivab, meelitab uba endasse palju unikaalseid maitseid. Paljudele ei maitse ta üldse nagu kohv, vaid pigem nagu puuviljamahl.