Kooritud naturaalne töötlus

KOORITUD NATURAALNE töötlus

Kui kohv on korjatud ja sorteeritud, siis saadetakse ta töötlusjaama, kus eemaldatakse marjalt osaliselt viljaliha. Kohvikirss lõigatakse katki, mille järel tsentrifuugis eemaldub uba ümbritsev väline kest. Mehhaaniline viljaliha eemaldaja on farmerile küll kulukas investeering, aga samas parandab see oluliselt saagi kvaliteeti.

Koos viljalihaga kuivatamine on äärmiselt tundlik ja vajab pidevat järelevalvet. Ube segatakse mitmeid kordi päevas, et saada ühtlane kuivamine ning samas aitab see vältida oa käärimist ja mädanemist.

Magus kiht, mis ümbritseb pärgamenti ja uba, on suhkrurikas. Kuivamisprotsessi ajal imendub osa magusast kihist oa sisse ja muudab läbi selle kohvi maitseprofiili. Edukalt töödeldud oal on tugev magusus, meeldiv maitse ja ümar happesus. Pärast seda, kui kohvis on saavutatud 13%-line niiskus, pakitakse oad Grain-Pro kottidesse ja jäetakse paariks nädalaks puhkama.

Kasulikkus kooritud naturaalsel meetodil:

Unikaalne maitse – Poolpestud meetodil töödeldud uba on armastatud paljude poolt tänu oma ümara magususe ja komplekse iseloomu poolest. Kohv, mis tõuseb teiste seast esile.

Keskkonnasõbralik – Fermenteerimisprotsess vett praktiliselt ei vaja. Kuna uba on kuivatatud naturaalselt, siis ta ei mõjuta keskkonda negatiivselt läbi karbondioksiidi, mida levitavad mehhaanilised kuivatid.