Märgtöödeldud kohv

Märgtöödeldud kohv 

Pärast korjet kohvikirsid sorteeritakse vees, kus toored ja defektsed marjad püsivad pinnal ja küpsed marjad vajuvad põhja. Kohvikirsi nahk pehmeneb ja eemaldatakse oast.

Tänu veega kokkupuutele fermenteritakse ära ube ümbritsev suhkruvaru. Seda suhkruvaru nimetatakse ka taimeliimiks. Fermenterimiseks kuluv aeg sõltub temperatuurist, aga tavaliselt jääb see 24-36 h ajavahemikku. Antud meetod nõuab kohvi pidevat jälgimist, et ta ei võtaks endasse ühtegi mittevajalikku happesust ja teisi soovimatuid maitseid. Kui taimeliim on ära pestud, siis korratakse veel kord loputust läbi puhta vee, enne kui oad pannakse päikese kätte kuivama. Pestud protsess annab meile veidi kõrgema happesusega, puhta ja elegantse iseloomuga oa.

Pestud protsessi kasulikkus:

Puhas maitse – Pestud ubadel on selge happesus koos puhta ja elegantse iseloomuga, eriti ubadel, mis on kasvanud kõrgetel väljadel.

Lihtne sorteerida – Vee kasutamine sorteerimaks välja defektiga kirsse kvaliteetsest, muudab töö farmerite jaoks lihtsamaks.