• LOOSIMINE!

    / Hea nõu

    Oleme alati küsimusele, kuidas teha kodus paremat kohvi, vastanud kolme sõnaga: alusta korralikust veskist! Hea kohviveski ei ole peenutsetjate pärusmaa, vaid sellega maitseb isegi pätikohv iga päev palju paremini! Mida ühtlasem jahvatus, seda parem tõmbeprotsess. Punkt. Siinkohal loosimegi oma kõige tulihingelisemate jälgijate ja kohviarmastajate vahel välja ühe hea koduse abilise, Wilfa Svart Nymalt (pildil). Selleks, […]

  • #Coffeeaid

    / Hea nõu

    Kohviga koroona vastu! Kampaania on lõppenud! Sellistel erandlikel aegadel on väga paljude väikeettevõtete tulevik ja nende loodud töökohad ohus. Selleks, et eriolukorrast saadud hoobid võimalikult väheseid töökohti tabaks, on oluline, et inimesed jätkaksid kohalike ettevõtete toodangu tarbimist nii palju, kui olukord vähegi võimaldab. Ligi kahe aasta jooksul on meie ettevõte Coffery toimetanud peamiselt HoReCa (hotellid, […]

  • Mee töötlus

    / Hea nõu

    MEE töötlus: Pärast korjet eemaldatakse marjalt nahk ja kest, säilitades uba ümbritsev naturaalne magus kiht. Seejärel laotatakse oad välja kuivama. Kuivamisel imendub naturaalne magus kiht oa sisse, pakkudes lõpptulemusena meile puhast ning magusat kohvi koos tugevama täidlusega. Mee meetodil töödeldud kohv ei nõua vett ja on eriti õrn keskkonnale; ei mingit vett, ei mingit süsinikdioksiidi […]

  • Kooritud naturaalne töötlus

    / Hea nõu

    KOORITUD NATURAALNE töötlus Kui kohv on korjatud ja sorteeritud, siis saadetakse ta töötlusjaama, kus eemaldatakse marjalt osaliselt viljaliha. Kohvikirss lõigatakse katki, mille järel tsentrifuugis eemaldub uba ümbritsev väline kest. Mehhaaniline viljaliha eemaldaja on farmerile küll kulukas investeering, aga samas parandab see oluliselt saagi kvaliteeti. Koos viljalihaga kuivatamine on äärmiselt tundlik ja vajab pidevat järelevalvet. Ube […]

  • Kuivtöödeldud kohv

    / Hea nõu

    Kuivtöödeldud kohv Pärast seda kui marjad on nopitud ja sorteeritud, laotatakse nad päikese kätte koos välise kesta ja viljalihaga kuivama. Kuivamise periood on ligikaudu kolm nädalat, mille jooksul segatakse neid mitmeid kordi päevas, et välistada marjade riknemist. Kui niiskussisaldus on jõudnud ligikaudu 12%-ni, eemaldatakse kest ja viljaliha. Tehes seda protsessi õigesti, kuivab kohvikirsis olev looduslik […]

  • Märgtöödeldud kohv

    / Hea nõu

    Märgtöödeldud kohv  Pärast korjet kohvikirsid sorteeritakse vees, kus toored ja defektsed marjad püsivad pinnal ja küpsed marjad vajuvad põhja. Kohvikirsi nahk pehmeneb ja eemaldatakse oast. Tänu veega kokkupuutele fermenteritakse ära ube ümbritsev suhkruvaru. Seda suhkruvaru nimetatakse ka taimeliimiks. Fermenterimiseks kuluv aeg sõltub temperatuurist, aga tavaliselt jääb see 24-36 h ajavahemikku. Antud meetod nõuab kohvi pidevat […]

  • Põhitõed

    / Koolitused

    Koolitus inimesele, kes soovib saada kohvimaailmast paremat ülevaadet ja arendada oma kohvivalmistamise oskuseid. Koolituse teemad: Kust kohv tuleb Mis tee läbib kohv enne röstimist(kasvatamine, korjamine, töötlemine) Mis moodi maitsevad erinevad kohvisordid Kuidas erinevad röstid mõjutavad maitset Kuidas ise mõjutada kohvi maitset Peamised vead kohvivalmistamisel Vesi, jahvatusastmed, erinevad kohvivalmistusviisid Palju degusteerimist Kestvus: 2  h Hind: 40 […]

  • Alustav barista

    / Koolitused

    Hea kohvi valmistamine on kunst, mis ei tule iseenesest. See koolitus on inimesele, kelle eesmärk on saada suurepäraseks baristaks. Koolituse teemad: Kust kohv tuleb Mis tee läbib kohv enne röstimist Mis moodi maitsevad erinevad kohvisordid Kuidas erinevad röstid mõjutavad maitset Kuidas ise mõjutada kohvi maitset Kuidas kasutada kohvivalmistamise seadmeid ja tarvikuid Kuidas valmistada erinevaid kohvijooke […]

  • Käsitsi kohvi valmistamine

    / Koolitused

    Ideaalne kursus inimesele, kes hindab käsitsi valmistatud kohvi võlusid. Koolituse teemad: Kust kohv tuleb Mis tee läbib kohv enne röstimist Mis moodi maitsevad erinevad kohvisordid Milline on õige jahvatusaste Kuidas vesi mõjutab maitset Erinevad valmistusmeetodid Ja palju praktikat Kestvus: 2-3 h Hind: 60 EUR/inimene Inimeste arv: 2-4 inimest Asukoht: Ao 2 äripind 5 Koolitusel kasutatavad […]

  • Araabika sordid

    / Hea nõu

    VARIATSIOONID Araabika kohvitaim avastati Etioopias rohkem kui 1000 aastat tagasi ja sellest ajast saati on ta levinud üle maailma nii tänu inimesele, kui ka loodusele. See on viinud selleni, et arenenud on enam kui tuhandeid erinevaid sorte. Sordid on tekkinud kliima ja keskkonnamuutuste tagajärjel ning kohvitaimed on oma omadusi kohandanud, et paremini valitsevate tingimustega toime […]

  • Araabika sordid, osa 2

    / Hea nõu

    TYPICA Typica on alusbaas, millest paljud liigid on aretatud. Algupäraselt leidus teda Etioopias ja Jeemenis, aga nüüdseks on ta kasvamas üle kogu maailma. Taim on koonuse kujuga ja ta oksad kasvavad maa seest välja umbes 50-70 kraadise nurga all. Typica on 3-4 meetrise kasvuga. Lehed on kitsad ja pronksi värvi ning marjad oma kujult pisut […]